Мултимилиардерът Илон Мъск, който купи Twitter за 44 млрд. долара, започва

...
Мултимилиардерът Илон Мъск, който купи Twitter за 44 млрд. долара, започва
Коментари Харесай

След 8000 съкратени служители: Мъск с нови назначения в Twitter

Мултимилиардерът Илон Мъск, който купи Twitter за 44 милиарда $, стартира още веднъж да назначава чиновници, откакто предходната година уволни 8000 чиновници. За това заяви основният изпълнителен шеф на обществената мрежа Линда Якарино в изявление за CNBC.

 

След всеобщите съкращения, ограничението на разноските и спада в приходите от реклама, обществената мрежа, която неотдавна беше преименувана на X, още веднъж е във напредък.

 

„ X доста скоро ще излезе на облага “, съобщи Якарино.

 

След дванадесет години като началник на рекламата в медийната група NBCUniversal, Линда Якарино пое оперативното ръководството на мрежата преди два месеца. Мултимилиардерът пък се е фокусирал върху бъдещето на платформата.

 

След като уволни висшия мениджмънт и две трети от чиновниците на Twitter през 2022 година, приходите от реклама внезапно понижиха. Освен това Мъск направи и някои радикални промени за потребителите, в това число въвеждането на заплатен абонамент за инспекция на акаунта. Съвсем неотдавна Мъск преименува Twitter в X – това стана в края на юли. Платформата към този момент има и ново лого.

 

Неговата визия е да трансформира обществената мрежа в супер приложение (подобно на китайската платформа WeChat), което може да се употребява освен за издание на къси вести, само че и за онлайн покупки и заплащания.

 

И докато Илон Мъск е ангажиран с подготовката си за шоу борбата с Марк Зукърбърг, юридическият отдел на X се бори с изцяло разнообразни проблеми. Съвсем неотдавна обществената мрежа беше санкционирана с 350 000 $ за това, че не е предала на специфичния прокурор Джак Смит документите, свързани с потребителския акаунт на някогашния американски президент Доналд Тръмп.

 

Срещу платформата има заведено и правосъдно дело от осведомителна организация AFP. Базираната във Франция компания е завела дело за авторски права. Агенцията упреква обществената мрежа за това, че не заплаща за разпространяването на журналистическо наличие. Мъск назова делото „ необичайно “, само че разпоредбите за потреблението на къси вести са ясно написани във Франция.

 

Източник Новини.бг

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР